Vacuümvormen in het onderwijs

Met een groot assortiment aan vacuümvorm systemen onderscheiden wij de modellen in de categorieën Desktop- , floor standing-, groot formaat, en vol automatische modellen. Inmiddels heeft Schouten Group, SynTec veel installaties bij verschillende onderwijs instellingen  en daardoor systemen uit iedere hier eerder genoemde categorieën kunnen plaatsen.

Door een nauwe samenwerking met onderwijs instellingen in Europa wordt de techniek van vacuüm vormen toegepast in het onderwijs. Van incidentele opdrachten tot complete afstudeer opdrachten waarbij deze techniek van vormen met thermoplasten wordt toegepast of moet worden toegepast.

Afhankelijk van de opleiding, ruimte, budget, materiaal vereiste of toepassing worden systemen gekozen op de specificaties van de Formech machines. Hierin zien we een patroon voor desktop en floor standing machines binnen de middelbaar en praktijk onderwijs. De floor standing machines, groot formaat en (semi- & vol-) automatische machines worden veel al geplaatst binnen het hoger onderwijs, faculteiten en universiteiten.

De meest populaire modellen binnen onderwijs instellingen zijn onze 450 DT, 508 DT en 508 FS floor standing vacuümvorm modellen. Deze modellen zijn plug-and-play en te gebruiken zonder aanpassingen op het stroomnetwerken. Vanaf de 508 FS is er extern luchtvoorziening noodzakelijk waardoor eventueel een facilitaire aanpassing nodig kan zijn. Doordat deze systemen easy-to-use zijn, is het wisselen van gebruiker geen enkel probleem. Bijna iedere student kan eenvoudig gebruik maken voor enkele dieptrekkingen tijdens zijn of haar studie of voor hun project.

Groot formaat en semi- / volautomatische machines worden gebruikt voor logischer wijs het groot formaat dieptrekken of voor groter productie aantallen binnen de projectmatige aanpak van het onderwijs. De Multi Pin user optie zorgt voor een beperkte instelmogelijkheden voor enkel de hoofdverantwoordelijke operator. Hierdoor zijn studenten maar ook de machine tegen elkaar beschermd.

De velen standaard thermoplasten zoals PETG, PP, PS High Impact Polystyreen (HIPS),Polycarbonaat en ABS worden veel gebruikt in diverse diktes en kleuren. Schouten Group | SynTec levert deze diversiteit aan kunststof op maat gesneden aan de instelling in de gewenste kwaliteit, aantallen en kleur.

Door de jaren heen heeft Schouten Group veel plaatsingen binnen het onderwijs uitgevoerd in zowel Nederland en België als binnen Europa in landen zoals Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Estland, Zwitserland, Polen,  Bulgarije, Noorwegen, Finland, Hongarije, Portugal, Spanje, Oostenrijk en meer.

Onze specialisme in het advies, levering en onderhoud voor alle systemen ontzorgt het voor de onderwijs instellingen volledig. Korte lijnen zorgt voor adequate benadering voor advies van aanschaf voor een machine tot aan advies voor het kiezen van de juiste materialen voor de student.

Ook vacuümvormen binnen uw onderwijs instelling, neem dan contact op met onze medewerkers

Formech 450 DT bij AVANS Hogeschool.
Diverse vestigingen.