Thermoplastic

Een thermoplast is een plastic kunststof materiaal dat bij verhitting zacht wordt. Thermoplastic kan worden gebruikt in veel verschillende materialen met diverse eigenschappen en worden gebruikt voor veel toepassingsdoeleinden.

Voorbeelden van thermoplastic materialen zijn ABS, PET, PETG, PS, HIPS, PP, POLYCARBONAAT, PVC. De thermoplastics kunnen worden gebruikt voor kunststof mallen, producten of onderdelen. Deze thermoplastics kunnen worden bewerkt door middel van vacuümvormen, zagen, snijden, frezen, lasren, cad/cam, polijsten, boren, buigen, lijmen, plooien.

Thermplastic producten worden geproduceerd in diverse basis kleuren en veel verschillende diktes.

ABS – Acrylonitril butadieen styreen

ABS is een kunststof thermoplast die zeer hoog slagvast is. ABS materiaal is te leveren in diverse diktes, kleuren en zelfs met een glaslaag als top. Materiaal als ABS is te gebruiken voor vacuümvormen maar ook machinaal bewerkbaar zoals, zagen, frezen, stansen,snijden of buigen. De ABS platen zijn bedrukbaar.

PS / HIPS – High Impact Polystyreen

Polystyreen of High Impact Polystyreen is een slagvaste kunststof die makkelijker in gebruik is met Vacuümvormen dan ABS. Deze slagvaste kunststof is te leveren in een brede range aan diktes en kleuren in smooth en glimmende kant afwerking. De HIPS is eenvoudig te bewerken met machines zoals snijden, frezen, buigen, stansen of zagen. De materialen zijn ideaal voor het vacuümvormen van eenvoudige tot complexe mallen en modellen.

PETG – Polyethyleen Tereftalaat Glycol

PETG thermoplastic platen zijn glas helder en te verkrijgen in diverse diktes. PETG materialen zijn zeer makkelijk te vacuümvormen met kleine en grote machines voor blister verpakkingen, mallen voor o.a. voedingsindustrie zoals chocolade tot aan heldere kunststof producten of opvulling. PETG materialen zijn net als ABS en HIPS machinaal te bewerken zoals zagen, snijden, frezen, stansen maar ook warm en koud buigen.

PMMA – Polymethylmethacrylaat

PMMA thermoplastic panelen zijn transparant / glas helder en te verkrijgen in diverse dikte maten. PMMA materialen zijn geschikt voor zowel binnen als buitentoepassingen. PMMA garandeert 10 jaar garantie tegen vergeling door UV.

Ons assortiment Polymethylmethacrylaat platen is hoogwaardig en in vele afmetingen verkrijgbaar. Op-maat gezaagde platen voor een diversiteit aan toepassingen zoals winkelinrichtingen, reclame & sign producten, industrie en bouw maar ook hobby en decoratieve industrieën.

PVC Schuim – (Polyvinylchloride)

Schuim PVC platen zijn fijn gestructureerd en vrij geschuimde plaat met een mat oppervlakte en een fijne celstructuur. De PVC platen lenen zich goed voor het vacuümvormen waardoor een talloze product vormen denkbaar zijn.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen