Siliconenrubber

Siliconen rubber producten voor productie van siliconen mallen en rubber producten. Siliconen materialen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in vele industrieën voor dagelijkse productie en producten. Industrieën als de consumenten markt, transport sector, olie, gas en energie, medical heathcare, voeding en voedingsproces industrie chemische en bouw of beton industrie en veel andere industrieën werken dagelijks met producten zoals siliconen. Schouten Group levert en ontwikkeld voor veel markten siliconen producten met prestatie kenmerken voor deze brede groep aan sectoren. Met een specialisatie voor de producten met een diverse product eigenschappen is er een brede keuze in de technische eigenschappen en producten van siliconen producten en additieven.

Soorten siliconenrubbers

In de basis bestaat het assortiment uit de condensatie siliconen (tin uithardende) siliconen, Additie siliconen (platinum uithardende siliconen) en Siliconen gels en kneedbare siliconen putty producten. Voor deze type siliconen zijn er ook additieven te verkrijgen voor de verwerking van de producten. Additieven bestaan uit diverse verdikkers (thixo agents), verdunners (softener olies), kleurpigmenten en overige producten. De siliconen onderscheiden wij in diverse fysische eigenschappen zoals flexibiliteit, sterkten (scheur en trek), los eigenschappen, chemische resistentie, temperatuur bestendigheid.

Fysische eigenschappen

De siliconen van Schouten Group zijn in verschillende fysische eigenschappen te verkrijgen. In het bijzonder een ruime keuze aan hardheden van zeer zachte Shore OO hardheden tot aan zachte en extreem harde Shore A flexibele giet rubbers.

Kleine en grote verpakkingen

Siliconen producten worden aangeboden en verpakt in zeer kleine verpakkingen voor dental en audiologie tot aan groot bulk verpakkingen voor industriële verwerking.

Voor een veelvoud van toepassingen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van siliconen giet rubbers in plaats van andere flexibele vormmaterialen, zoals polyurethaanrubber, is dat losmiddel niet nodig is bij het gieten van polyurethaan rubbers en harsen, schuimen en andere materialen in siliconen mallen door de zelf lossende eigenschap. Dit is vooral belangrijk wanneer gegoten onderdelen moeten worden geverfd, omdat verf zich niet goed hecht aan restanten van de losmiddel. De siliconen mallen kunnen worden gebruikt om verschillende materialen in te gieten, waaronder polyurethaan, polyester en epoxyharsen, polyurethaanschuim, gips, was, beton, laag temperatuur smeltende metalen en meer. Schouten levert voor veel toepassingen oplossingen met siliconen producten. Neem contact op voor uw gewenste siliconen product. Ook is het mogelijk direct online te bestellen wat dagelijks wereldwijd wordt gedistribueerd. Overzicht van een aantal gangbaarste siliconen producten.

Additie siliconen

Onze Eurosil producten zijn specifieke Additie siliconen zijn vloeibare siliconen producten om vloeibare siliconen producten of siliconen mallen te maken. De additie siliconen zijn platina uithardende siliconen die bij kamer temperatuur uitharden (RTV) en deze worden gebruikt om (zeer) flexibele maar ook zeer sterke producten zoals onderdelen te maken. Additie siliconen worden ook vaak gebruikt als alternatief product voor de polyurethaan gietrubbers vanwege de uitstekende zelf lossende eigenschap. De additie siliconen hebben een lange levensduur en geen krimp bij de verwerking of over de jaren heen in tegenstelling tot andere siliconen producten. De Additie siliconen zoals onze Eurosil producten zijn uitstekend geschikt voor het gieten van polyurethaan producten, epoxy producten, polyesterharsen, polyurethaan schuimen, was, gips, zeep, beton en veel meer zonder gebruik van losmiddel. In veel toepassingsgebieden in diverse sectoren zie je de Eurosil Additie siliconen terugkomen. Het uitgebreide assortiment van de platina uithardende siliconen materialen leveren wij aan dental, audiology, medical & healthcare, mal makerijen, maak industrie, beton industrie, prototyping en design industrie, reproductie van diverse schuim en plastic fabricage tot aan de hobby en kunstsectoren. Bekijk hier onze belangrijkste Additie siliconen producten.

Condensatie Siliconen

De SG C-SIL serie zijn condensatie siliconen ook wel Tin uithardende siliconen genoemd. De condensatie siliconen, een kamertemperatuur uithardende (RTV) siliconen, is een economische variant van de additie siliconen. Condensatie siliconen rubber wordt gebruikt voor het maken van rubberen onderdelen en mallen. De Condensatie siliconen worden vaak gebruikt bij applicaties met hoge scheursterkte, goede lossingseigenschappen en weerstand tegen hoge temperaturen of chemische bestendigheid. Condensatie siliconen kunnen worden gebruikt voor het ingieten van verschillende materialen waaronder was, gips, beton, polyurethaanrubber hars en schuim, epoxy en polyester zonder losmiddel. De siliconen zijn vaak gebruikt in sectoren zoals beeldhouwers, kunst, productie een maak industrie. Condensatie siliconen hebben een kortere levensduur dan de additie siliconen. Bekijk hier onze belangrijkste Condensatie siliconen producten.

Additie siliconen gels

Siliconen gels zoals de Platsil gels en de Eurosil Gels zijn siliconen materialen voor speciale zachte gel applicaties zoals de levensechte theatrale prothetische producten voor o.a. tv en film industrie, theater, dolls, medische toepassingen, trainingstoepassingen maar ook voor lifecasting, props en maken van mallen.

Additieven voor siliconen rubber

Voor alle type siliconen producten zoals onze additie siliconen, condensatie siliconen alsook onze siliconen gels zijn er diverse additieven. De additieven bestaan uit siliconen verdikkers voor het verdikken van siliconen voor het maken van kwast en strijk mallen of producten. Voor de siliconen zijn er ook verdunners, deze siliconen weekmakers kunnen worden toegevoegd aan de siliconen voor het verzachten en verdunnen van siliconen materialen. Naast de verdikkers en verdunners zijn er diverse materialen zoals versnellers, vertragers, kleur pigmenten en Theatrical Prosthetic voor het wegnemen van de synthetische look and feel van de siliconen materialen.

Downloads

Productoverzicht met fysische eigenschappen

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen