Vacuümvormen

Desktop, Floor standing, groot formaat & geautomatiseerde systemen

Tafelmodellen

De desktop vacuümvorm machines zijn ontwikkeld als professionele plug-and-play machine als perfecte oplossing voor de kleine ontwikkelingen en productie. De machines worden ook geplaats bij eerste gebruikers van de vacuümvorm techniek, studenten, hobbyisten, als test opstelling binnen organisaties of voor product ontwikkeling en prototyping. Desktop modellen zijn zeer compact, efficiënt en makkelijk in gebruik. De desktop vacuümvorm systemen bieden professionele prestaties tegen een betaalbare prijs met de nieuwste technologie. Vanaf de 450 DT versie worden de modellen uitgerust met een PLC bedieningspaneel waarmee diverse instellen geregeld kan worden zoals de verschillende verwarminszones, tijd of pre-sets voor de verschillende vormen of materialen.

Staande modellen

De vacuümvorm machines gepresenteerd als “Floor standing” machines bieden veel voordelen t.o.v. de desktop modellen. Deze systemen gaan verder wat betreft de diep trekking. Met de 508DT is het al mogelijk tot 290 mm diepte te halen. Naast de diepe trekkingen bieden deze machines functies als pre-stretch voor uniforme materiaal dikte per trekking, auto level systemen, onafhankelijke verwarminszondes en een krachtigere en snellere luchtstromen voor veeleisende materialen en vormen. Alle machines beschikken over een intuïtieve, grafische aansturing middels een PLC touchscreen met geheugen functie. De machines hebben quartz verwarmingselementen met snelle respons en hoger vermogen dan de desktop versies. De FMDH is een machine geschikt voor een uitzonderlijke plaatdikte tot 10 mm. De FMDH heeft een dubbele verwarming, een boven en onder lader en is geschikt om krachtige prestaties te leveren voor veeleisende vormen en materialen.

Grootformaat

Met de gebruiksvriendelijke groot formaat vacuümvorm systemen is er en doorbraak op dit hoge niveau. Deze systemen zijn te vergelijken met de grote industriële systemen maar door het ontwerp en ontwikkeling van gebruikersvriendelijkheid zoals met de desktop en floorstanding machines zijn deze makkelijk te integreren in bedrijfsprocessen. De groot formaat systemen zijn uitgerust met groot aantal verwarmingszones, Touch screen groot bedieningspaneel met veel functionaliteiten en pre-sets instellingen, koel mogelijkheden en door pneumatische aandrijving moeiteloos te bedienen voor kleine en grote voorwerpen. Met groot formaten tot aan de 2380 mm op de langste as zijn de grootformaat machines veel inzetbaar voor productie van kunststof onderdelen en producten, mallen, blister, verpakkingen, displays, reclame uitingen, R&D, prototypen en test uitvoeringen of stuk tot serie productie.

Volledig geautomatiseerd

De HD en TF serie van Formech vacuümvorm systemen zijn vol geautomatiseerde systemen voor de productie van chocolade mallen tot aan grote productie onderdelen in de automotive. Een Vacuümvorm serie voor veelzijdige onderdelen, materialen, geometrieën of materiaal diktes. De HD en TF serie machine is stelt in staat om productie aantallen te produceren van enkele honderden tot duizenden kunststof vormen per dag. Met deze machines kan er gewerkt worden met plaat materialen maar ook kunststof materialen op rol voor een geautomatiseerd proces. De TF serie zorgt dankzij de geautomatiseerde materiaal output voor een maximale materiaal output.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen