3D printers

Zeer nauwkeurige 3D printers voor de digitale productie dentale-, audiologische, sieraden en industriële toepassing waarvan de hoge nauwkeurigheid van belang is. Binnen de nauwkeurigheid stellen wij met Asiga 3D printers dat de 3D printers een compleet open materiaal systeem hebben, er keuze is in projector golflengte, de 3D printers betaalbaar zijn en dat deze machines makkelijk te integreren in de digitale workflow processen van een bedrijf.

Geavanceerde lab 3D printers

Groot formaat 3D printers

385 nm LED 7 405nm lichtbronnen

Alle 3D printer systemen zijn te verkrijgen in projectoren met een 385 nm UV of een 405 nm golflengte. De keuze van deze projectoren is afhankelijk van de toepassing en/of de materialen waar mee geprint gaat worden. De keuze van deze lichtbron is de belangrijkste keuze en essentieel voor de werking van de machine op de toepassing.

De hoogste standaard in nauwkeurigheid

Binnen de accuratie zijn er diverse mogelijkheden in nauwkeurigheid. De systemen  zijn verkrijgbaar vanaf 27 µm pixel grootte op de XY-as. De accuratie kan worden opgeschaald tot aan een 80 µm pixel grootte waarbij direct een groter bouw platform beschikbaar is. Afhankelijk van de materialen is de printer techniek van Asiga in staat om tot 1 micron nauwkeurigheid te printen op de Z-as.

De hoogste bewezen prestaties van de industrie

Precisie, betrouwbaarheid en snelheid voor de productie toepassingen waaraan de hoogste eisen worden gesteld.

De laatste ontwikkelde DLP technologie

De lenzen zijn speciaal ontwikkeld voor de hoogst nauwkeurige pixel plaatsing in combinatie met DLP technologie zorgt voor een bijzonder hoge kwaliteitsnorm in de markt.

Super snelle print modus

De Super Fast Print Modus zorgt voor een super snelle volumeproductie in minimale tijd. Deze modus kan worden ingeschakeld wanneer deze nodig is. De modus veranderd de kwaliteit niet maar zorgt voor een optimalisatie van hardware componenten waardoor de productie run sneller is.

Unieke laag voor laag proces

Het speciaal ontwikkelde Monitoring Proces Technologieën voor herhaalde precisie iedere laag voor laag bewijst Asiga zich. Deze techniek in onder andere ontwikkelend met een interne radiometer, SPS technologie en nauwkeurige materiaal uitharding.

Gebruiksvriendelijk en passend design

De Asiga Max en Pro series zijn plug-and-play systemen. Het ontwerp is design passend gemaakt bij strakke of clean design van een laboratorium of 3D design afdeling. De interface en touchscreen bediening is voor gebruiksgemak ontwikkeld met en door ervaren gebruikers.

SPS™ – “Smart Positioning System”

Het unieke en door Asiga ontwikkelde proces dat laag garantie biedt. De SPS techniek zorgt ervoor dat elke laag nauwkeurig wordt gevormd. Nauwkeurige laag dikte is de sleutel tot de consistente kwaliteit in nauwkeurige resultaten in productie omgeving. Hoe werkt de SPS technologie?

Open Materiaal systeem

Asiga biedt de mogelijkheid van het werken met materiaal fabrikanten uit de hele wereld. Naast het beschikbare Asiga materiaal  kan er dus worden gewerkt met materialen uit een specifieke branche of toepassing zoals BASF, DSM, DREVE, NEXTDENT, PRO3DURE, DETAX en meer. Inmiddels zijn er meer dan 3500 materialen geschikt voor de Asiga 3D printer.

Waarom de 385 nm LED kiezen?

Bij een diepere UV golflengte van 385 kunnen materialen sneller en dieper uitharden waardoor verstrooiing en overharding van de materialen verminderd. Dit resulteert direct in een consistente nauwkeurigheid, productie betrouwbaarheid en het vermogen om glas heldere materialen te kunnen printen. Veel medische gecertificeerde materialen zoals dentale en audiologische toepassing zijn ontwikkeld voor een 385 UV LED projector.

Makkelijk te integreren binnen de digitale workflow

Eenvoudige bediening via touchscreen gebruiksinterface en meerdere verbindingsoptie zoals W-LAN of WiFi zorgen voor de naadloze integratie binnen de digitale workflow. Deze workflow is makkelijk uit te breiden over meerdere computer systemen met de gratis Asiga composer software maar ook te bedienen over een netwerk met meerdere Asiga 3D printer systemen.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen