Polyurethaan

Polyurethaan gietproducten zoals rubbers en harsen.

Polyurethaan producten zijn industriële vloeibare gietrubber en giethars producten voor een brede range aan applicaties. Schouten Group specialiseert zich op twee componenten rubbers en harsen voor de productie van rubberen onderdelen, rubberen mallen en diverse snel hardende gietplastics. De Polyurethaan rubbers en harsen van Schouten Group onderscheid zich in diverse eigenschappen zoals verwerkingstijden, hardheden, sterkten maar ook in de applicaties.

Schouten Group levert met Syntec specialistisch rubbers voor specifieke toepassingen en vraagstukken binnen veel sectoren. Gericht op duurzaamheid en inlevend in de klant zijn er voor veel toepassingen materialen te verkrijgen. Een dagelijkse distributie van groot verpakkingen zorgt voor een snelle oplossing binnen Europa en daarbuiten. Door een goed distributie netwerk zorgt Schouten Group ervoor dat ook de klein verpakkingen snel geleverd worden waar dit een vereiste is.

Verschillende soorten harsen, schuim en rubbers

De Polyurethaan rubber producten zijn opgesplitst in zacht tot medium zachte rubbers en medium zachte tot extreem harde rubbers. De bekendste polyurethaan rubbers zijn de Poly 74-serie, Poly 75-serie en de PT Flex serie producten. Naast de bekende Polyurethaan rubbers zijn er ook een aantal polyurethaan resins. De resins zijn giet plastics zowel gevulde als niet gevulde snel hardende giet polyurethanen.

De Polyurethaan rubber producten kunnen voor veel toepassingsgebieden worden gebruikt. De productie van twee componenten rubber RTV (Room Temperature Vulcanisation) rubbers zijn kamer hardende rubber producten met een grote keuze aan flexibiliteit, sterkten (bijv. breuk en scheur), chemische en mechanische bestendigheid en los eigenschappen hebben. De Polyurethaan rubbers kunnen worden gegoten, gekwast of op worden gespoten (spray rubber). Dit zijn de meest veelzijdige en makkelijk te gebruiken rubber producten en prijs technische vorm materialen in de markt.

Veel Polyurethaan rubber materialen worden ingezet bij de productie van mallen. De mallen kunnen worden gebruikt voor de beton industrie (veneerstone, prefab, wetcasting ) maar ook voor het verwerken van siliconen, Epoxy, kunststoffen zoals in de beeldhouw en brons gieterijen, prop makers, industriële toepassingen, off-shore, (industrieel) designers, prototypes.

Naast de productie van rubberen mallen worden PU rubber materialen gebruikt bij de productie van rubberen onderdelen. Deze onderdelen worden gebruikt voor een brede range aan applicaties. Het assortiment rubbers is heel divers en onderscheid zich in snel en langzaam hardende rubbers maar ook giet rubbers met specifieke eigenschappen zoals optische helderheid, kleuren, sterkten (breuk / scheur), flexibiliteit, hardheid, rekbaarheid.

Binnen de Polyurethaan producten zijn ook twee componenten resins te verkrijgen met diverse kwaliteitseigenschappen. Deze kunnen worden gegoten, gekwast of gespateld, gespoten of mogelijk voor het rotatie gietwerk. De giet resins worden onderscheiden in laag viscositeit harsen, snel hardende harsen, kleur en vorm maar ook glas heldere resins voor optische eigenschappen.

De vloeibare gietrubbers en flexibele kunststoffen worden gebruikt voor rubberen onderdelen in de industrieën zoals prototyping, productie, modelbouw, kunst objecten, gereedschappen, afdichtingsrubbers, restauratieve objecten, special effects binnen de film en tv industrie en binnen de giet en frees applicaties, vacuüm en thermovorm industrie en vele andere industriële en commerciële industrieën.

Schouten Group levert een specialistische rubber en gietkunststof voor de specialistische toepassingen binnen de beton industrie, maak industrie, productie ketens, off-shore, medische sectoren, mal en modelbouw, staal industrie, prototyping, kunst en tv industrie.

Poly 74-Serie

De Poly 74 Serie zijn vloeibare polyurethaan rubber producten van zachte tot half gemiddelde hardheden. De polyurethaan uit de Poly 74-serie zijn Shore A20 t/m Schore A55 polyurethanen die op kamer temperatuur uitharden (RTV). De Poly 74-serie materialen bieden superieure flexibiliteit en taaihaeid waardoor de duurzame mallen met veel details en complexe modellen en vormen.

Poly 75-Serie

De Poly 75-serie zijn vloeibare polyurethaan rubbers met een gemiddelde medium hardheid van Shore A 55 t/m zeer hard Shore A 90. Deze hoogwaardige polyurethaan rubbers zijn RTV rubbers die op kamer temperatuur uitharden. De Poly 75-serie biedt superieure sterkte, slijtvastheid en taaiheid dat direct resulteert tot duurzame mallen en producten. De fijnste details en exacte testuren worden overgenomen van elk model en reproductie door de hoogste prestaties van het rubber.

PT Flex Serie

De PT Flex serie zijn vloeibare polyurethaan rubbers speciaal ontwikkeld voor het maken van functionele modellen en prototypes zoals rubberen onderdelen. De PT Flex serie staan bekend op de lage viscositeit, snel uithardende eigenschap zodat deze snel kan worden ontvormd en geproduceerd. PT Flex serie producten worden geleverd met een Shore A 20, Shore A 50, Shore A 60, Shore A 70 en Shore A 85.

De PT Flex serie is een polyurethaan rubber die ook machinaal kan worden bewerkt. Snel en makkelijk lossend te krijgen wanneer deze in een additie (Eurosil) siliconen mal kan worden gegoten.

Poly 81-Serie

Poly 81-Serie zijn extreem harden rubbers met nog de flexibiliteit van rubber producten maar de kenmerkende hardheid van een plastic product. Dit is een twee componenten special rubber voor bijzondere toepassingen waar extreem hardheid of bijzondere kwaliteit vereist is. De 81 sery poly liquid is te gebruiken voor rubber onderdelen maar ook als rubberen mal.

Polyurethaan harsen

Polyurethaan harsen zijn uit te drukken in een Shore D hardheid. Deze gietplastic producten zijn vloeibaar en harden uit tot een plastic materiaal. De hardheden van de polyurethaan hars van zachte Shore D 45 tot aan hoge shore D hardheden voor hoge impact resistentie zoals bij ABS en HIPS. De gietharsen zijn ideaal in gebruikt voor het gieten van polyurethaan mallen en gietstsukken met hoge impact resistentie, dunwandig gieten, hol gieten, rotatie gieten, voor productie hoeveelheden, het maken van kunststof producten, kunststof mallen, optische toepassingen met de glas heldere giet resins.

Polyurethaan schuimen

De polyurethaan schuimen zijn in twee varianten beschikbaar, in flexibele versie alsook in vaste harde versie de rigid foams. De stijfheid van de polyurethaan schuim is afhankelijk van de dichtheid van het materiaal alsmede de mengvolume.

Hechting en lossing van polyurethaan

Polyurethaan rubber hecht op veel ondergronden. Voor een extra en goede hechting moet er een extra hechtingsmiddel of primer worden gebruikt. Voor een goede lossing zal er losmiddel noodzakelijk zijn. De Polyurethaan producten lossen goed op de (Eurosil) Additie en condensatie siliconen.

Downloads

Physical Properties Bulletin Flexible Polyurethane rubber
Physical Properties Bulletin Polyurethane resins

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen