3D printmateriaal

3D print materialen voor SLA / DLP Vloeistof printers.

Schouten Group biedt ruim assortiment aan verschillende technische print materialen voor de medische, audiologische, dentale en industriële toepassing.

De materialen zijn ontwikkeld met technische eigenschappen en de benodigde medische certificering. Onze open 3d printer systemen zorgen ervoor dat er meer dan 300 print materialen beschikbaar zijn.

Wij bieden oplossingen voor toepassingen met ons uitzonderlijk breed assortiment. Materialen met vlam vertraagde eigenschappen, hoog temperatuur bestendigheid, hoge impact resins, slijtvaste vloeistoffen, glas heldere materialen, zeer nauwkeurige print vloeistoffen tot aan medisch gecertificeerde vloeistoffen.

Voor de dentale branche leveren wij de materialen voor het vervaardigen van tandheelkundige modellen zoals implantaat modellen, stomp modellen, kroon en brugwerk modellen, orthodontie modellen, controle en pasmodellen. diverse model vloeistoffen voor het maken van modellen in verschillende kleuren, sterktes en nauwkeurigheid.

Naast de dentale model vloeistoffen zijn er print vloeistoffen voor de digitale vervaardiging van protheses (denture/base), tijdelijke kroon en brugwerk, permanente kroon en brugwerk, tandenkransen, partiële, was modellen, splints, ortho, indirect bonding, vervaardiging van digitale individuele lepels.

Naast de medische en dentale printvloeistoffen zijn ook diverse materialen voor audiologische toepassing gecertificeerd. Deze vloeistoffen worden gebruikt voor o.a. het digitaal vervaardigen van spuitmallen, de cast materialen, in-ears, otoplastieken voor o.a. gehoorapparaten, gehoorbescherming. Materialen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en zowel harde als flexibele 3D print materialen.

Voor diverse medische en industriële toepassingen zijn er talloze materialen beschikbaar met specifieke technische eigenschappen. Zo leveren wij 3d print materialen met vlamvertraging, uitstekende buig en trek eigenschappen, hoge temperatuur bestendigheid, eigenschappen voor bewerkingen, hoge impact resistents, hoge taaiheid, goede slagvastheid, oppervlakte afwerking, hoge resolutie en nauwkeurige prints, high performance siliconen, materialen met echte elastomeer eigenschappen, stevige compressie-eigenschappen en snelle rebound-prestaties, hoge veerkracht en de elastomeer materialen in diverse Shore A hardheden.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvraen? Bel ons via +31 (0) 186 600 880 of via de onderstaande knop.

Webwinkel

Bestel direct online via onze webwinkel.

Training & Advies

Leer snel en goed met onze systemen en materialen werken.
In 3 simpele stappen meer informatie of een offerte aanvragen