Integratie van 3D printen binnen de digitale workflow van Ortho blijdorp

Digitalisering in de workflow binnen de orthodontische praktijken en laboratoria nemen toe. Naast het digitaliseren als ruimte besparing op materialen en opslag biedt tegenwoordig efficiency een betere uitkomst.

Ortho Blijdorp heeft de nieuwste technologie op het gebied van 3D-imaging als standaard. Dit betekend dat met volledig gedigitaliseerd is uitgerust van 3D intra-oral scanning, 3D software tot aan het 3D printen.

Schouten Dental heeft Ortho Blijdorp uitgerust met productie apparatuur voor het vervaardigen van de 3D modellen en IBT (indirect bonding trays). De desktop modellen van Asiga Max zijn eenvoudig te gebruiken binnen de orthodontische praktijken. Binnen Ortho Blijdorp is de workflow zo ingesteld dat er direct op meerdere werkplekken de digitale productie in gang gezet word. Deze werkplekken zijn standaard aangesloten op de Asiga machines die altijd klaar staan voor productie.

Op iedere machine wordt maar met 1 materiaal gewerkt dus of voor dentale modellen of voor indirect bonding. Door deze te scheiden en niet 1 machine voor beide toepassingen te gebruiken werkt Ortho Blijdorp volgens de hoogste standaard en efficiency. In minuten worden de modellen en indirect bonding trays geprint waarbij deze direct worden gebruikt bij de patiënt.