Installatie van een volledig geautomatiseerde Formech TF750 vacuümvormmachine voor het produceren van ESD trays

Inmiddels is de Formech TF serie en dus ook de TF750 één van de populaire vacuümvorm machine voor het verwerken van de thermoplasten voor producten zoals inlays, blisterverpakkingen, transport verpakkingen, het maken van mallen en andere kunststof productie.

De TF750 heeft standaard een product Formech Cycle View voor de realtime controle van elke productie cyclus tijdens de het productie proces. Deze Cycle view functie wordt uitgelezen door het  10 inch bedieningsscherm.

De TF750 versies van deze vacuümvorm machines zijn standaard voorzien van keramische heaters die variabele zijn in te stellen. Deze elementen kunnen langdurig en constant warm blijven zonder al te veel warme verlies. Voor variabele productie runs van diverse materialen en vormen, zijn de quartz verwarmingselementen optioneel.

Verder zijn de TF en HD modellen voorzien van pneumatische bediening voor de heater drive, de materiaal frame en tafel klemmen en wordt de tafel pneumatisch geregeld en afgesteld. De Machine heeft 16 verwarmingszones die je onafhankelijk van elkaar kan afstellen. De tafel is in hoogte verstelbaar zodat deze voor lage vormen sneller kan vormen zonder al te veel warmte verlies. Ook hebben de HD en TF machines standaard auto level functies en pre-stretch.

Voor een snellere productie cyclus zijn de machines voorzien van een dubbele cooling fan installaties en kan er optioneel gekozen worden voor functies zoals de cooling bolster en een upgrade voor deze cooling fan system. De cooling bolster zorgt voor een externe koeling van de plaat om de mallen te conditioneren tijdens het vacuümvorm proces.

Door deze functionaliteiten in combinatie met de prijsstelling van de HD en TF serie, behoren deze machines tot een makkelijk te integreren productie proces voor het eenvoudig produceren van kuststof producten, mallen en onderdelen op kleine en grote schaal. Ook voor test fase en prototype van de te produceren producten kunnen worden ingezet.   

Voor meer informatie omtrent de Formech HD serie verwijs ik u door naar:

Installatie van Formech TF750 vacuümvormmachine

De Formech TF750is onlangs o.a. geïnstalleerd bij firma LTHD in Roemenië voor het verwerken van ESD sheets op rol voor het maken van o.a. inlays. De LTHD organisatie is producent diverse labels, tags en RFID labels maar ook ESD bags, ESD boxes en separators. De Formech HD 686 is volledig opgenomen in het machine park en geïntegreerd in het productie proces en verwerkt met name de ESD sheets op rol. Deze variëren van diktes 0,5 tot aan 1,5 mm. Diverse antistatische materialen met een volume resistentie van 1010 to 1012 Ω.cm. De haspel voor het aanhangen van de rol is standaard op de machine. Uiteraard is het verwerken van rollen vanaf 100 kg ook mogelijk met een externe haspel te werken die elektrisch wordt aangedreven voor de afwikkeling.

Bent u geïnteresseerd in een volledige vacuümvorm machine integratie voor uw organisatie, neem dan contact met ons op.