Asiga MAX

Accurate en snelle desktop 3D printer

De Asiga Max is een snelle 3D printer met hoge nauwkeurigheid en stabiliteit in kwaliteit. Deze Asiga Max 3D printer is eenvoudige te integreren in een digitale workflow. De gestelde uitgangspunten van Asiga nauwkeurigheid, herhaalde betrouwbaarheid en makkelijk te integreren systemen zijn dan ook op de Asiga Max van toepassing.

De Asiga Max is een printer die maximale print snelheid haalt voor diverse applicaties. Zo kan het materiaal gewisseld worden voor een andere toepassing in ongeveer 30 seconden. De Fast Print modus zorgt daarna voor een snelle productie van de gewenste toepassing.

De Asiga MAX beschikt over een SPS techniek wat ervoor zorgt dat er een stabiele printlaag kwaliteit ontstaat bij iedere laag die wordt geproduceerd. Bij iedere laag die wordt geproduceerd wordt deze gemonitord door een interne radio meter en sensoren die ervoor zorgen dat de bouwplatform precies aansluit op de gewenste positie voor die laag. Deze techniek zorgt er niet alleen voor dat de materialen met de gewenste kwaliteit uit de machine komt maar ook dat deze op de juiste manier wordt uitgehard. Deze techniek is uniek en essentieel voor het gebruik met medisch gecertificeerde materialen.

De machine is zo ontworpen dat deze makkelijk te integreren is binnen de digitale workflow een eenvoudig in welke ruimte dan ook te plaatsen is. Deze machine is te plaatsen op iedere tafel of ondergrond zonder enige facilitaire aanpassingen. De Asiga Max is een plug-and-play machine die werkt op een 1-fase 230/240 volt aansluiting en kan bijna direct in gebruik worden genomen.

Het design is passend voor iedere laboratorium of design ruimte en eenvoudig te bedienen dankzij het touchscreen display.  De Asiga Max heeft een hoge nauwkeurigheid van 62 microns op de XY-as. Met een open materiaal systeem en een keuze uit een DLP 385 of 405 projector te gebruiken voor iedere wenselijke toepassing.

Industrie bewezen prestaties

Precisie, betrouwbaarheid en snelheid voor de productie toepassingen waaraan de hoogste eisen worden gesteld.

De nieuwste DLP technologie

Speciaal ontworpen lenzen voor de nauwkeurige pixel plaatsing speciaal gecombineerd met de DLP techniek zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteitsnorm in de markt.

Super snelle print modus

De Super Fast Print Modus zorgt voor een super snelle volumeproductie in minimale tijd. Deze modus kan worden ingeschakeld wanneer deze nodig is. Standaard print de Asiga Pro 4K al met een snelle print modus.

Unieke laag proces

De Asiga bewijst zich met het speciaal ontwikkelde Monitoring Proces Technologieën voor herhaalde precisie laag voor laag. Deze techniek in onder andere ontwikkelend met een interne radiometer, SPS technologie en nauwkeurige materiaal uitharding.

Passend design voor gebruiksgemak.

De machines zijn plug-and-play en ontworpen met een design passend bij strakke of clean design van een laboratorium of design afdeling. De gedefinieerde interface en bediening voor gebruiksgemak ontwikkeld met ervaren gebruikers.

SPS™ – “Smart Positioning System”

Het unieke en door Asiga ontwikkelde proces dat laag garantie biedt. De SPS techniek zorgt ervoor dat elke laag nauwkeurig wordt gevormd. Nauwkeurige laag dikte is de sleutel tot de consistente kwaliteit in nauwkeurige resultaten in productie omgeving. Hoe werkt de SPS technologie?

Open Materiaal systeem

Asiga biedt de mogelijkheid van het werken met materiaal fabrikanten uit de hele wereld. Naast het beschikbare Asiga materiaal  kan er dus worden gewerkt met materialen uit een specifieke branche of toepassing. Inmiddels zijn er meer dan 3500 materialen geschikt voor de Asiga 3D printer.

Waarom de 385 nm LED kiezen?

Bij een diepere UV golflengte van 385 kunnen materialen sneller en dieper uitharden waardoor verstrooiing en overharding van de materialen verminderd. Dit resulteert direct in een consistente nauwkeurigheid, productie betrouwbaarheid en het vermogen om glas heldere materialen te kunnen printen. Veel medische gecertificeerde materialen zoals dentale en audiologische toepassing zijn ontwikkeld voor een 385 UV LED projector.

Makkelijk te integreren binnen de digitale workflow

Eenvoudige bediening via touchscreen gebruiksinterface en meerdere verbindingsoptie zoals W-LAN of WiFi zorgen voor de naadloze integratie binnen de digitale workflow. Deze workflow is makkelijk uit te breiden over meerdere computer systemen met de gratis Asiga composer software maar ook te bedienen over een netwerk met meerdere Asiga 3D printer systemen.

Bouw Volume X, Y, Z119 × 67 × 75mm   4.69 × 2.64 × 2.95 inches
Pixel Resolutie62µm
TechnologieDLP
LED Golflengte385nm (high power UV LED) or 405nm
Materiaal mogelijkheidAsiga materialen, 100% Open Materiaal Systeem — gebruik van andere materiaal fabrikanten
SoftwareAsiga Composer software. Lifetime updates
File InputsSTL, SLC, PLY, STM (Asiga Stomp file format)
Network mogelijkheidWifi, Wireless Direct, Ethernet
Benodigde stroom aansluiting100 to 240 VAC, 50/60 Hz, ≤2 Amps
Systeem formaat260 × 385 × 370mm / 19.3 kg   10.2 × 15.2 × 14.5 inches / 42.6 lb
Verpakking formaat410 × 500 × 480mm / 21.6 kg   16.1 × 19.7 × 18.9 inches / 47.6 lb
Garantie12 maanden fabrieksgarantie
Technische SupportOngelimiteerde lifetime technische support door fabrikant
Bundle bestaat uit3D printer, Composer software, 1 kg Asiga materiaal, 1L build tray, Asiga Flash post-curing chamber, calibratie toolkit

Otoflash G171

Otoflash G171 is een moederbord gestuurde na hardingsapparaat (post-cure unit) voor het na harden van de 3D prints. Veel materiaal fabrikanten adviseren het gebruik van de Otoflash nadat de prints zijn geprint. Voor een aantal medisch gecertificeerde artikelen is het een must de Otoflash te gebruiken na het printen.

Otoflash G 171 met N2 aansluiting

Otoflash G171 – N2 is net als de G171 een moederbord gestuurde na hardingsapparaat (post-cure unit) voor het na harden van de 3D prints met als extra een aansluiting voor het gebruik van N2 stikstof. Veel materiaal fabrikanten adviseren het gebruik van de Otoflash nadat de prints zijn geprint. Voor een aantal medisch gecertificeerde artikelen is het een must de Otoflash te gebruiken na het printen  met als toevoeging N2 in de uithardingskamer. De N2 zorgt voor een betere doordringing van de golflengte in het materiaal en aan de oppervlakte. De Otoflash  verhoogt de kwaliteit van de prints wanneer deze klaar is voor gebruik.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Bel ons via +31 (0)186 600 880 of via de onderstaande knop.